Konyhai kisegítő
Okj száma: 21 811 01
Megnevezés: Konyhai kisegítő
Képzési idő: 246 óra
Képzés jellege: OKJ-s szakképesítés
Jelentkezés feltétele: Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Munkaterület leírása:
-Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és félkész anyagokat. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket. A részszakképesítéssel rendelkező képes: szakács felügyelete mellett végezni munkáját, ételeket készíteni, szükség esetén tálalni: leveseket, levesbetéteket, salátákat, salátaönteteket, főzelékeket, tevékenységét a higiéniai előírások, HACCP szabályainak, valamint a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni.
Tájékoztatás:
-A részszakképesítés szakmai követelménymoduljai:
-10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
-10049-12 Konyhai kisegítés
További információkat a modulokról és a vizsga részeiről az SZVK-ból bővebben tájékozódhat.